WEBSHOP
UKULELÉK, TARTOZÉKOK
UKULELETANFOLYAM
EGYÉNI UKULELEÓRÁK
IRATKOZZ FEL
A HÍRLEVELÜNKRE!
FELHÍVÁS KÖZÖS KARÁCSONYI UKULELÉS PRODUKCIÓRA!
A
AKKORDOK

Konkrét dalok akkordjait a "LETÖLTÉS" menüpontban találod!

Ezen az oldalon három ukulele-akkordtáblázatot mutatunk be. Felhívjuk a figyelmeteket arra - ezt különösen a kezdők szívleljék meg -, hogy első ránézésre esetleg bármilyen ijesztőnek is tűnik a sok akkord, nem nehéz megtanulni őket. A felső blokkban lévő "alapakkordokat" mindenképpen érdemes (sőt meg kell) tanulni. Persze nem kell egyszerre mindet bebiflázni, néhány naponta egyet-egyet megtanulva is lehet haladni, ebben segít sok blogbejegyzésünk, olvassátok, nézzétek őket, ha kérdésetek van, írjatok bátran!

A felső sorban dúr akkordok vannak, melyeknek a nevét így mondjuk ki pl.: "cé dúr", "dé dúr", "é dúr" ("é"-t ejtünk!) stb., az A pedig "á dúr". Az E melletti kis 4-es szám azt jelenti, hogy a negyedik bundon kell lefogni a három húrt (mutatóujjal lehet fogni akár mind a négyet), és a hetedik bundra kerül a kisujj. A második sorban találhatók a moll akkordok, ezt jelzi az "m" betű. A harmadik sorban a dúr 7-es akkordok vannak, tehát ezeknek a teljes neve kimondva pl.: "cé dúr hét".


MEGTANULOM

MEGTANULOM

MEGTANULOM

MEGTANULOM

MEGTANULOM

MEGTANULOM

 

MEGTANULOM

MEGTANULOM

MEGTANULOM

MEGTANULOM

MEGTANULOM

MEGTANULOM

 

MEGTANULOM

MEGTANULOM

 

 

 

MEGTANULOM

 
MINDERRŐL BŐVEBBEN:
Friss ukuleletulajdonosoknak II. - Az első akkordok

Az alábbi táblázat sokkal teljesebb, minden lehetséges hangnemben tartalmazza a dúr, moll és egyéb (szext-, szeptim-, szűkített, bővített stb.) akkordokat. Ha nem vagy teljesen kezdő, a legtöbb esetben ezt az akkordtáblát fogod tudni használni:Ezt a legalsó táblázatot pedig inkább már a haladóknak ajánljuk, ehhez némi zeneelméleti alaptudás sem árt.

MINDERRŐL BŐVEBBEN:
Az összes akkord