UKULELETANFOLYAM 2020-ban
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
KERESÉS
Gáll Tamás .:. 2019-10-23

FRISSÍTÉS: A 2020-as tanfolyammal kapcsolatban később írok ki információkat!


Nagyon sokan érdeklődtetek levélben és személyesen, hogy tőlem szeretnétek ukulelézni tanulni. Mivel az egyéni óraadás nehezen kivitelezhető, úgy gondoltam, "tömbösített" tanfolyamot tartok, vagyis egy teljes napot rászánunk arra, hogy összejöjjünk, és a kezdő ukuleléseknek segítsek elindulni az ukuleletanulás útján.

A tanfolyamot teljesen kezdő felnőtteknek szánom, vagyis olyanoknak, akik friss ukuleletulajdonosok, és semmit nem tudnak még a hangszerről, akkordokról, zeneelméletről. Így a nulláról kezdenénk a tanfolyamot azzal, hogy hogyan kell helyesen tartani az ukulelét, miként kell behangolni, és a nap végéig - terveim szerint - az alapakkordokat, pengetési technikákat és egy kevés zeneelméletet tanulnánk. Mindezeket persze vegyítve, hiszen játékosra és abszolút interaktívra tervezem a programot.

FONTOS: azt senkinek sem ígérem, hogy az egynapos tanfolyam végére megtanul ukulelézni, hiszen bármilyen egyszerű hangszerről is van szó, időt és munkát kell belefektetni abba, hogy minél több akkordot tudjunk fejből, gördülékenyen menjenek az akkordváltások, valamint a pengetés és a zeneelméleti tudásunk is bővüljön. A tanfolyam célja tehát az, hogy néhány gyakorlati és elméleti példán keresztül elinduljunk az ukuleletanulás (zenetanulás) útján, és a tanfolyamot követően információval és munícióval felpakolva mindenki egyénileg tudja folytatni otthon a gyakorlást és a tanulást.

Mielőtt jelentkezel a tanfolyamra, azt is gondold át, hogy a tanfolyamot követően lesz-e időd , energiád, kitartásod a gyakorláshoz, hiszen akkor éri meg igazán elvégezned a tanfolyamot, ha az ott megszerzett információkat a későbbiekben szorgalmas gyakorlással valódi tudássá érleled.

Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy a tanfolyamot olyanoknak szánom, akik tényleg most kezdik el az ukuleletanulmányaikat! Tehát ha olyan ukulelés jelentkezik, aki már ismeri az alapakkordokat, és egy-két dalt is el tud pengetni, a tanfolyam egy részében biztosan nem fog újdonságokat hallani. Kérlek, ezt gondold át, mielőtt - esetlegesen nem kezdőként - jelentkezel!

És még egy technikai információ: aki jön a tanfolyamra, kérem, amennyire csak lehet, rövid körmökkel jöjjön, a hosszú köröm komoly akadályozó tényező lehet az akkordok lefogásában. Hosszú körmöktől, műkörmöktől kéretik tehát megszabadulni, ennyi "áldozattal" jár az ukuleletanulás .

A tanfolyamra az Eldorádó Hangszerkereskedés tud biztosítani jobbkezes ukulelét azoknak, akiknek még nincs, és a résztvevők kedvezményesen vásárolhatnak ukulelét!

A tanfolyam helyszíne: Pódium terem (a Nyugati téri Alexandra könyvesbolt legfelső szintje)

A tanfolyam időpontja: 2019. november 16. (szombat) 10:00 órától kb. 17:00 óráig, 1-1,5 óránként rövid szünettel és kb. félórás ebédszünettel.

A tanfolyam díja: 18.000,- Ft, melyet átutalással lehet majd kifizetni, erről a jelentkezőket e-mailben tájékoztatjuk.

Jelentkezési határidő: 2019. november 7. (csütörtök)

A minimális létszám 5 fő, és kb. 15 főben szeretném maximálni a létszámot, túljelentkezés esetén a jelentkezési sorrendet tudom figyelembe venni.

A tanfolyam résztvevőinek be kell tartaniuk az Alexandra könyvesbolt és az Eldorádó Hangszerkereskedés házirendjét!

Ide kattintva tudsz jelentkezni az Ukuleletanfolyamra!

Szeretettel várlak Benneteket a tanfolyamra!


Az ukulele.hu-n minden blogbejegyzés (az írott szövegen kívül ideértve a képeket, videókat) szerzői jogi védelem alá tartozik, ezért a blogbejegyzések többszörözése, terjesztése, másolása, átdolgozása és bármilyen egyéb felhasználása kizárólag a szerző előzetes írásbeli engedélyével lehetséges. A blogbejegyzések internetes címének (linkjének) közösségi oldalakon vagy más honlapokon történő megosztására ez a korlátozás nem vonatkozik, sőt megköszönjük, ha a bejegyzés linkjének terjesztésével az ukulelézést népszerűsíted:
https://www.ukulele.hu/blog/ukuleletanfolyam-tanulj-velem-ukulelezni

További olvasnivalók:

Gáll Tamás .:. 2014-03-18
Pachelbel neve lehet, hogy nem sokaknak ismerős, az általa komponált D-dúr kánon akkordjait azonban szinte nincs, aki már ne hallotta volna. Olyan akkordsort állított össze ugyanis ez a nagyszerű barokk zeneszerző, amely aztán millió más komponistát és könnyűzenék szerzőit is megihlette. Az ab...
Elolvasom a teljes bejegyzést!
Gáll Tamás .:. 2019-08-06
Az Ortega egyik felső kategóriás ukuleléjéhez volt szerencsém, mégpedig egy elektroakusztikus, tenor méretű hangszert, a Lizard-TE-GB-t nyúzhattam egy rövid ideig. A Lizard ukulelék családjáról elmondható, hogy nincs benne két egyforma példány, hiszen a paldao fa - vagy m&aac...
Elolvasom a teljes bejegyzést!
Gáll Tamás .:. 2016-08-26
Egy korábbi bejegyzésemben (Kincs, ami nincs) áradoztam már arról, gyerekként mennyire magával ragadtak a Bud Spencer és Terence Hill filmjei. Nemrég jöttem rá, hogy a filmekben a direkt poénok mellett rengeteg finom abszurditás van, ami vagy feltűnik a nézőknek vagy nem. Én ez utób...
Elolvasom a teljes bejegyzést!
Gáll Tamás .:. 2018-06-04
...avagy a megelevenedett Guitar Hero. Aki nem ismerné, a Guitar Hero egy olyan számítógépes játék, amelyhez egy célhardver tartozik, egész pontosan egy gitár alakú "vezérlő". A játékot tehát nem egérrel vagy joystickkal kell irányítani, hanem egy gitár al...
Elolvasom a teljes bejegyzést!
Gáll Tamás .:. 2011-01-06
Az ukulele tartása, fogása Ha profi ukulelejátékosok videóira keresünk a YouTube-on, elsősorban (nyilvánvalóan) magára a zenére figyelünk, lessük a zenész ujjait mindkét kezén. Az talán fel sem tűnik (hiszen annyira nem is látványos), hogy külön ügyessé...
Elolvasom a teljes bejegyzést!