Magyarország központi ukulele oldala
Ukulelét mindenkinek! ©

KERESÉS


2014-03-20
írta: tb79

A Pachelbel Brothers világ körüli turnén van, de még indulásuk előtt sikerült megkérnünk az ukulelésüket, hogy fedje fel kánonjuk titkos receptjét.

A dalt nem csak azért érdemes megtanulnunk, mert ezen túl minket követelnek majd az esküvőszervezők, hanem azért is, mert kiváló bemelegítő gyakorlat ukulelejáték előtt, hiszen van benne könnyű akkord (A-dúr), ujjcsavarós akkord (G-dúr), egyujjaltöbbetlefogós akkord (D-dúr), mutatóujjatbegörcsöltető akkord (H-moll), azujjaimatvégképpösszekeverem akkord (F#m), úgyhogy ezzel tényleg minden irányba megmozgatjuk az ujjperceinket. Előfordulhat az is, hogy történetesen egy ukulelebolt előtt sétálunk el, és a velünk tartó barátunk azt mondja: "Ugyan már, játssz valamit!" Na, ilyenkor tud leblokkolni az ember, nade ha ezt a pár akkordot megjegyezzük, könnyen megcsillogtathatjuk ukulelevirtuozitásunkat.

Talán nem annyira feltűnő, de a videón nem a "megszokott" ukulelémen játszom, hanem egy nagyon hasonlón. Ez a kis szépség a Kala koncert méretű, koafából készült, prémium kategóriás darabja, amelyről néhány szót a következő bejegyzésben fogok írni.


További olvasnivalók:

2011-08-08
írta: tb79

Az uksi.blog.hu indul a Goldenblog 2011-es megmérettetésen. Minden kedves Olvasónkat kérjük, hogy a "Szakértői blogok" kategóriában támogassák szavaz...

2012-08-18
írta: tb79

Egy újabb videóban a Creedence Clearwater Revival együttes Have You Ever Seen The Rain c. számát dolgozzuk fel. Az együttes neve lehet, hogy néhány embernek nem mond so...

2011-01-06
írta: tb79

Az ukulele tartása, fogása

Ha profi ukulelejátékosok videóira keresünk a YouTube-on, elsősorban (nyilvánvaló...

2012-10-26
írta: tb79

Ha nincs kéznél a hangológép, akkor is be tudjuk hangolni az ukulelénket, mégpedig így: